De homepage (ook wel startscherm of desktop genoemd) is de eerste pagina waar je terecht komt nadat je inlogt. Deze pagina heeft een belangrijke communicatiefunctie, attendeert je op zaken die je aandacht nodig hebben (alerts) en kan dienen als snelkoppeling voor toepassingen of documenten die je vaak nodig hebt.

Communiceren via de desktop
Yuki zal regelmatig berichten voor je achterlaten op de desktop. Als je dan inlogt wordt dat bericht op je scherm getoond. Dat kan informatie zijn over wijzigingen in Yuki, over de status van je domein of administratie. Ook zullen we je vragen af en toe aan te geven of je tevreden bent over Yuki en de backoffice achter Yuki.

Snelkoppelingen
De desktop bestaat uit een grid van tegels. In elke tegel kun je een snelkoppeling aanleggen naar een functie, overzicht of document waar je regelmatig naar op zoek bent. Klik op een lege tegel om het lijstje op te roepen van beschikbare snelkoppelingen. Je kunt ook een eigen snelkoppeling aanleggen naar een webadres buiten Yuki.

Alerts of aandachtspunten
Sommige snelkoppelingen hebben tevens een alert in zich. Als er dan nog zaken je aandacht nodig hebben lichten de knoppen rood op en tonen hoeveel zaken er nog afgehandeld moeten worden. Voorbeelden zijn de snelkoppeling van de postbus, de digitale brievenbus, de betaallijst of de takenlijst.

Yuki store
Bij bepaalde domeinen verschijnt er ook een "Yuki store knop" op de desktop. Of die verschijnt is afhankelijk van via welke partner op het Yuki platform bent aangesloten.  De Yuki store geeft een overzicht van extra modules en koppelingen die je in Yuki kunt activeren. Zie je de knop niet, vraag dan aan je accountant (de Yuki partner) of die je kan informeren over verdere uitbreidingen en mogelijkheden van Yuki.