Nieuwe werknemer aanmaken

Je kunt in Yuki gebruikers toevoegen en werknemers aanmaken. Werknemers kunnen wel gebruikers zijn maar gebruikers zijn natuurlijk niet altijd werknemers. Werknemers zijn ook (contact)persoon

Om meerdere redenen kun je in Yuki werknemers aanmaken:
  • Je kunt dan documenten alleen zichtbaar maken voor werknemers (deze zijn dan niet zichtbaar voor gebruikers die geen werknemer zijn).
  • Werknemers worden gekoppeld aan de salarisstrook.
  • Verzuim en vakantie van werknemers worden onder de agenda geregistreerd en gerapporteerd.
  • De Rekening Courant Personeel kan worden bijgehouden voor bonnetjes die door personeel zijn betaald (declaraties).

Afhankelijk van je rol als gebruiker vind je links in je scherm een aantal functies en gegevens die betrekking hebben op of gekoppeld zijn aan de relatie(kaart).
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functies en gegevens zie Relatietype bedrijf of (contact)persoon.

LET OP!
De gegevens op het tabblad 'Werknemer' en de twee functies 'HR documenten' en 'Verzuim' links in je scherm onder 'Werknemersgegevens' zijn alleen zichtbaar voor de backoffice, de werknemer zelf en gebruikers in het domein met de rol 'HRM' of 'Directie'.

Hoe maak ik een werknemer aan?

Doorloop de onderstaande stappen om een nieuwe werknemer in je administratie aan te maken:
  • Open de module 'Personeel'

• Klik op de knop 'Nieuw'.

• Voer in het nu geopende scherm de naam van de werknemer in.

LET OP!
    Het type relatie is een 'Persoon' en het tabblad 'Werknemer' is automatisch toegevoegd.

• Vul desgewenst de andere velden in (ook op het tabblad 'Extra') en voeg een foto of een visitekaartje van de werknemer toe. Voor een korte beschrijving van de velden zie Relatiekaart persoon.

LET OP!
    Wanneer er een afdeling wordt vastgelegd bij de werknemer kan hierop worden gefilterd in het overzicht Werknemers.

• Klik op het tabblad 'Werknemer' om specifieke gegevens over de werknemer in te voeren zoals o.a. zijn of haar manager, het personeelsnummer, de eerste werkdag, de einddatum van het contract en de FTE.

LET OP!
    De gebruiker die als manager van de werknemer wordt vastgelegd is ook degene die de verzuimregistraties van deze werknemer moet goedkeuren.

• Klik op de knop 'Bewaren'.