Gebruik van OpenID of Gmail

OpenID of Gmail gebruiken om in te loggen in Yuki

Je kunt een OpenID gebruiken om op verschillende beveiligde websites toegang te krijgen door maar één keer in te loggen. Gebruik je bijvoorbeeld Gmail, dan log je in op je Gmail account en hoef je hierna niet nogmaals je wachtwoord in te voeren bij Yuki.

Om het inloggen met OpenID mogelijk te maken in Yuki, ga je naar de tab 'Relaties' en zoek je je eigen contactgegevens op. Nadat je deze geopend hebt, klik je bovenaan op 'wachtwoord'.

Vervolgens kies je hier voor OpenID en vul je je huidige wachtwoord en je OpenID in. Heb je Gmail, dan is je OpenID: "https://profiles.google.com........" Op de puntjes vul je dan jouw Gmail adres zonder @gmail.com in. Bijvoorbeeld:
  1. Je Gmail adres is: voorbeeld1234@gmail.com
  2. Je OpenId is dan automatisch https://profiles.google.com/voorbeeld1234
Tot voor kort was het OpenID van Gmail als volgt opgebouwd http://www.google.com/profiles/........ Voor gebruikers die reeds met dit OpenId konden inloggen, verandert er niets. Overigens werkt de nieuwe opbouw ook voor hen.

Wanneer je dit hebt ingesteld kun je voortaan in het inlogscherm van Yuki OpenID selecteren. De 'oude' login blijft ook werken.

Zie ook

Voor algemene informatie, zie ook de website van de OpenID foundation OpenID.net (Engels).
Single Sign On (SSO).