Exporteren van gegevens en documenten uit Yuki

Export

De service van Yuki is erop gericht om alle documenten en gegevens online in de Yuki omgeving te bewaren en makkelijk bereikbaar te maken. Toch kan het soms handig zijn om bepaalde gegevens of documenten weer uit de Yuki omgeving te halen. Dit doe je door middel van het exporteren van bestanden. In Yuki kun je gebruik maken van exportmogelijkheden op portaal- en administratieniveau.

Portaal
  • Exporteren van btw-aangiften (CSV)
  • Exporteren van uit te voeren taken (CSV)
  • Exporteren van verwerkte transacties (CSV)
  • Downloaden UBL facturen (CSV).

Administratie
  • Exporteren van adressen (module Relatiebeheer)
    Exporteren van financiële transacties (module Boekhouding)
  • Exporteren van documenten (module Archief)
  • Exporteren van afschriften (module Bank).

Daarnaast kun je vanuit een administratie nog een aantal overzichten exporteren of downloaden. Deze worden onderaan deze pagina per module vermeld.

Exportmogelijkheden administratie

Exporteren van adressen (module Relatiebeheer)

Het belangrijkste doel van het exporteren van adressen vanuit Yuki is het vervolgens weer importeren in een andere plaats zodat de contacten ook daar beschikbaar zijn. Denk hierbij aan Microsoft Outlook, smartphones, organizers, PDA's en andere yuki domeinen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze export zie Importeren/exporteren adressen.

LET OP!
Het is met Yuki niet mogelijk om adressen te synchroniseren.

Exporteren van financiële transacties (module Boekhouding)

Om een overzicht te krijgen van de financiële transacties per grootboekkaart is het mogelijk om deze te exporteren. Meestal gebeurt dit aan het einde van een boekjaar zodat je een volledig jaaroverzicht tot je beschikking hebt. Dit overzicht kan eventueel worden geprint of door de accountant worden gecontroleerd.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze export zie Exporteren financiële transacties.

Exporteren van documenten (module Archief)

Je kunt ervoor kiezen om alle documenten die uit je archief, of een gedeelte hiervan, te exporteren naar je harde schijf bij eventuele beëindiging van het contract of het aanhouden van een eigen back-up. Zo kun je deze direct vanaf je eigen computer openen, in plaats vanuit de Yuki omgeving. Om (een gedeelte van) het archief te exporteren wordt er door Yuki een ZIP-bestand aangemaakt met alle door jou geselecteerde documenten daarin. Omdat dit in veel gevallen een groot bestand betreft, kan deze export niet direct plaatsvinden. Het ZIP-bestand wordt achter de schermen door Yuki aangemaakt en tijdelijk opgeslagen. Zodra dit bestand is aangemaakt (altijd binnen 24 uur) krijg je een e-mail met daarin een link naar dit bestand om het op deze manier direct te kunnen downloaden. Hou rekening met een lange downloadtijd (afhankelijk van de internetsnelheid), zeker wanneer het een groot archief betreft.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze export zie Documenten exporteren.

Exporteren van afschriften (module Bank)

Je kunt ervoor kiezen om in één keer alle transacties van je kasstaten, bankafschriften, creditcards en elektronische afschriften in één keer te exporteren.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze export zie Exporteren afschriften.

Overzichten exporteren of downloaden administratie

Hieronder wordt per module vermeld welke overzichten je kunt downloaden of exporteren.

Boekhouding
  • Downloaden overzicht Omzet en Kosten (PDF)
  • Downloaden overzicht Bezittingen en Schulden (PDF)
  • Exporteren Proef- en saldibalans (XLS)
  • Downloaden Activastaat (PDF)
  • Exporteren openstaande posten crediteuren (CSV)
  • Downloaden Ouderdomsanalyse (CSV)
  • Exporteren openstaande posten debiteuren (CSV)
  • Downloaden Ouderdomsanalyse (CSV)
  • Exporteren openstaande posten RC Personeel (CSV)
  • Downloaden Ouderdomsanalyse (CSV)
  • Downloaden Rekeningschema (CSV).
Verkoop
  • Downloaden Verkoopfacturen (CSV)
  • Downloaden Onbetaalde facturen (CSV)
  • Downloaden Prijslijst (CSV)
  • Downloaden Verkoophistorie (CSV).
Inkoop
  • Downloaden Inkoopfacturen (CSV)
  • Downloaden Onbetaalde facturen (CSV)
  • Downloaden Betalingen onderweg (CSV)
  • Downloaden Facturen in behandeling (CSV).
Dossiers
  • Downloaden Dossiers (CSV)
  • Downloaden Margebijdrage (CSV)
  • Downloaden Financiële details (CSV).