Exporteren financiële transacties

In Yuki kun je financiële transacties eenvoudig exporteren. Voor verschillende doeleinden worden verschillende exportformaten ondersteund:

Voor de (externe) accountant zijn ook de volgende exportformaten mogelijk:
  • Audition
  • ASCII (CLAIR 1.0)
  • Audition
  • CSV
  • Excel
  • PDF
  • XML (CLAIR 2.0) XAF-formaat voor import in rapportgeneratoren zoals CaseWare (Voorbeeld: CaseWare (XML-AUDIT 2.0)) Dit formaat wordt ook gebruikt door de Belastingdienst.
  • Nextens
  • XAF 3.2 (RGS) Met XML Auditfile Financieel kunnen de toepassingen die de Auditfile biedt, bijvoorbeeld het uitwisselen van stam- en transactiegegevens tussen verschillende pakketten, zoals die worden gebruikt in de accountantspraktijk, optimaal worden benut. Door het opnemen van import- en exportmogelijkheden in de softwarepakketten kunnen gegevens van het ene naar het andere softwarepakket worden overgebracht

RGS is het grootboekrekeningschema dat is gebaseerd op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Door deze gestandaardiseerde codering is het mogelijk om eenvoudiger gegevens uit te wisselen tussen verschillende partijen waaronder: de belastingdienst, het CBS en rapportage pakketten.

Hoe werkt het?

Ga naar Boekhouding - Exporteren.

Selecteer het gewenste export formaat, de juiste administratie en het boekjaar.

Ieder export formaat heeft zijn eigen instelbare parameters.
    Wil je alle rekeningen exporteren, laat de velden 'Vanaf' en 'Tot' dan leeg.
    Wil je één rekening exporteren, vul dan enkel het veld 'Vanaf' in.
    Als je voor balansrekeningen niet het beginsaldo van het gekozen boekjaar wilt meenemen, vink dan het hokje 'Beginsaldo meenemen' uit.