Exporteren financiële transacties

In Yuki kun je financiële transacties eenvoudig exporteren. Voor verschillende doeleinden worden verschillende exportformaten ondersteund:

Voor de (externe) accountant zijn ook de volgende exportformaten mogelijk:
  • Audition
  • ASCII (CLAIR 1.0)
  • Audition
  • CSV
  • Excel
  • PDF
  • XML (CLAIR 2.0): XAF-formaat voor import in rapportgeneratoren zoals CaseWare (voorbeeld: CaseWare (XML-AUDIT 2.0)). Dit formaat wordt ook gebruikt door de Belastingdienst.
  • Nextens (XML bestand)
  • XAF 3.2 (RGS): Met XML Auditfile Financieel kunnen de toepassingen die de Auditfile biedt, bijvoorbeeld het uitwisselen van stam- en transactiegegevens tussen verschillende pakketten zoals die worden gebruikt in de accountantspraktijk, optimaal worden benut. Door het opnemen van import- en exportmogelijkheden in de softwarepakketten kunnen gegevens van het ene naar het andere softwarepakket worden overgebracht.
  • AFAS (CSV bestand): alleen bedoeld voor export VPB.
    Klik op deze link om te zien hoe je het bestand in AFAS importeert.
  • Fiscaal gemak (XML bestand)
    Klik op deze link voor meer informatie over Fiscaal gemak.

RGS (Referentie GrootboekSchema) is het grootboekrekeningschema dat is gebaseerd op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Door deze gestandaardiseerde codering is het mogelijk om eenvoudiger gegevens uit te wisselen tussen verschillende partijen waaronder de Belastingdienst, het CBS en rapportage pakketten.

Hoe werkt het?

Open de module 'Boekhouding' en klik vervolgens links in je scherm op 'Exporteren'. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer het gewenste export formaat, de juiste administratie en het boekjaar.

Ieder export formaat heeft zijn eigen instelbare parameters:
  • Wil je alle rekeningen exporteren, laat de velden 'Vanaf' en 'Tot' dan leeg.
  • Wil je één rekening exporteren, vul dan enkel het veld 'Vanaf' in.
  • Als je voor balansrekeningen niet het beginsaldo van het gekozen boekjaar wilt meenemen, verwijder dan het vinkje in het veld 'Beginsaldo'.

LET OP!
De kolom 'Dossier' wordt ook meegenomen in de export wanneer de module 'Yuki Dossiers' is geactiveerd in de Yuki Store.