Mijn Domein (beheren)

Vanuit het startscherm van 'Mijn domein' kun je het domein beheren. Dit betekent dat je diverse instellingen kunt wijzigen die de functionaliteit van Yuki beïnvloeden. Deze instellingen hebben bijvoorbeeld betrekking op boekhoudkundige zaken óf zaken als beveiliging en rechten.

'Mijn domein' kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden geopend:
  • Klik bovenin je scherm op het icoon 'Home' en klik vervolgens op de snelkoppeling 'Mijn domein'
  • Klik linksboven in elk Yuki scherm op het bedrijfslogo en klik vervolgens op 'Mijn domein'
  • Open de module 'Boekhouding en klik vervolgens links in je scherm op 'Mijn domein'.

Het startscherm van 'Mijn domein' wordt nu geopend:

Bovenin je scherm zie je de volgende knoppen:

Maak een nieuwe administratie aan in het domein.
  Voeg een nieuwe gebruiker toe aan het domein.
  Bekijk welke gebruikers met welke rol(len) toegang hebben tot welke administratie(s).
  Maak een fiscale eenheid aan.
  Bekijk de contractgegevens van het domein.

De volgende knop is alleen zichtbaar voor de eigenaar van het domein.

Wijzig de eigenaar van het domein (keuze uit bestaande gebruikers binnen het domein).

LET OP!
Vanuit het portaal kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' ook de eigenaar wijzigen.
Voor een uitgebreide beschrijving zie Domein instellen (portaal).

Administraties
Dit is het overzicht van de in dit domein opgenomen administratie(s)
Van elke administratie worden o.a. het KvK-nummer, het e-mailadres voor documenten, de startdatum van de boekhouding (administratie), het btw-nummer, de gebruiker die de btw-aangifte verzorgt, wel of geen ICP (IntraCommunitaire Prestaties) aangifte en de status (Klaar voor gebruik, Nog niet gereed of Inactief) weergegeven.

De administratie waarvan de naam vetgedrukt wordt weergegeven is de standaard administratie in het domein. Dit betekent dat in alle schermen die je opent standaard de gegevens van deze administratie worden getoond.

Door op de naam te klikken, kom je in het scherm met de gegevens van de administratie en kunnen diverse instellingen en gegevens over de administratie worden gewijzigd.

Gebruikers met toegang tot dit domein
Dit is het overzicht van de gebruikers met toegang tot het domein.
Van elke gebruiker worden o.a. de aan de gebruiker toegewezen rol(len) en de login naam weergegeven.

Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van 'Mijn domein'. Ze worden hieronder kort beschreven.

Mijn profiel

Voorkeuren
Je persoonlijke voorkeuren bepalen o.a. je gebruikersinterface zoals kleuren, lettertype en schermopbouw. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bepalen hoe je documenten en bestanden wilt uploaden en hoe je met je e-mail in Yuki om wilt gaan.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Voorkeuren.

E-mailaccounts
Een overzicht van alle e-mailaccounts die je als gebruiker in Yuki hebt aangemaakt. Mail gestuurd naar je eigen e-mailadres(sen) kun je hierdoor ook binnen je Yuki domein ophalen. Je kunt dan ook vanuit jouw eigen e-mailadres vanuit Yuki e-mail versturen. Hiermee is Yuki e-mail een web alternatief voor Outlook of voor Gmail.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie E-mailaccounts.

Agenda

Financiële monitor

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Monitor.

Mijn domein

Instellingen

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Instellingen.

Rechtenmatrix

Webservices
Een webservice maakt het mogelijk om applicaties en/of diensten van derde partijen informatie te laten uitwisselen met Yuki.
Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' kan gebruik maken van deze functie.
Voor een uitgebreide omschrijving van deze functie zie Webservice toegangscode (WebserviceAccessKey).

Algemene voorwaarden

Met de komst van de GDPR is het voor een accountantskantoor (partner) noodzakelijk om een zogenaamde verwerkersovereenkomst af te sluiten met de klant. Op 25 mei 2018 zal bij het accountantskantoor deze nieuwe overeenkomst in werking treden.
Deze verwerkersovereenkomst moet voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving omtrent de privacy.
Alleen de eigenaar van het domein en een gebruiker met de rol 'Directie' kan deze overeenkomst bekijken en bevestigen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Verwerkersovereenkomst voor ondernemers.

Rekeningschema
Yuki werkt met een semi-vast rekeningschema. Dat wil zeggen dat de indeling van het schema vast is. Daarbinnen heb je echter de mogelijkheid om een verfijning aan te brengen door rekening te activeren/deactiveren of door van rekeningen een duplicaat aan te maken.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Rekeningschema instellen.

Blokkeren
Yuki biedt de mogelijkheid om een administratie tot een bepaalde datum te 'blokkeren' zodat alleen de externe accountant nog transacties kan verwerken die boekingen tot gevolg hebben voor of op die datum. Nadat het afsluiten van het boekjaar is afgerond kan het boekjaar worden 'afgesloten' zodat geen enkele gebruiker (dus ook niet de externe accountant) wijzigingen meer kan aanbrengen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Administratie blokkeren of afsluiten.