Documenten exporteren

Documenten exporteren uit het Archief

Als het jaar is afgesloten en je wilt alle documenten van dat jaar ook nog ergens op je eigen computer, USB-stick, server of op een DVD bewaren, gebruik je in het archief de functie 'Exporteren'. Met deze functie kun je van een administratie eenvoudig alle documenten van een boekjaar exporteren.

LET OP!
De backoffice kan deze functie niet voor klanten uitvoeren.

Open de module 'Archief' en klik vervolgens links in je scherm op 'Exporteren'. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer in dit scherm de correcte administratie en de juiste periode en vink vervolgens alle ordners aan die je uit het archief wilt exporteren.

Nadat je op de knop 'Exporteren' hebt geklikt wordt het exportbestand dezelfde nacht, dus binnen 24 uur, aangemaakt. Als dit bestand klaar is, ontvang je van Yuki een e-mail met een link. Via deze link log je in op je domein en kun je het bestand downloaden. Een (gedeelte van het) archief is niet direct te downloaden omdat dit vaak zeer grote bestanden zijn.

Van de geselecteerde ordners wordt een ZIP-bestand gemaakt met daarin per ordner een map. Zo heb je in één bestand alle documenten bij elkaar die bij een bepaalde jaarrekening hoorden. Brand het ZIP-bestand op een CD of DVD en het dossier is weer compleet zonder dat er onnodig veel papier gekopieerd hoeft te worden.

Let op!
Als je het contract met Yuki hebt beëindigd vraag de export dan zeker twee dagen voor het contract afloopt aan. Doe je dit op de laatste dag dan kun je via de link die in de mail staat niet meer inloggen en zul je het contract met één maand moeten verlengen.