Documentatie‎ > ‎Boekhouding‎ > ‎

Opstart stap 7: bankafschriften aanleveren

Naast de inkoop- en verkoopfacturen bestaat je administratie voor het grootste gedeelte uit banktransacties. Zorg dat Yuki op de hoogte is van alle zakelijk bankrekeningen en creditcard rekeningen.

Hoe lever je banktransacties aan? Er zijn drie mogelijke manieren:
  • Door Yuki te machtigen ze direct bij de bank op te halen. Momenteel enkel mogelijk voor ING, Rabobank, ABN-AMRO en Knab rekeningen.
  • Door ze te downloaden vanuit het internet portaal van je bank.
  • Door de papieren afschriften in te scannen (enkel bij hoge uitzondering).

Direct ophalen bij de bank

Als je een rekening hebt bij ABN-AMRO, Rabobank, ING of Knab dan is het mogelijk om via de bank je mutaties dagelijks automatisch bij te laten werken in Yuki. Dit gebeurt door een zogenaamde boekhoudkoppeling tussen je bank en Yuki.

Downloaden en uploaden

Vrijwel alle banken bieden in hun internet portaal de mogelijkheid om de transacties van een bepaalde periode te exporteren (of downloaden) en op te slaan in een bestand. Dat bestand kun je weer uploaden naar Yuki. Yuki ondersteunt diverse bankbestand formaten.

Controleer voordat je de banktransacties exporteert tot en met welke datum je dat gedaan hebt. Je kunt dat zien in de laatste kolom van het overzicht van alle bankrekeningen in Yuki. Indien een bankrekening nog niet bestaat zal deze automatisch worden aangemaakt. Je moet dan alleen nog aangeven in welke administratie die thuis hoort.

LogoNaam bankOndersteund formaat
Afbeelding toevoegenABN AMROMT940
Afbeelding toevoegenAlex bankExcel file
Afbeelding toevoegenCVB BankSWIFT-MT940
Afbeelding toevoegenFortis BankExact (sta*) of Grote Beer
Afbeelding toevoegenING BankMT940 (of CSV formaat als MT940 niet beschikbaar is)
Afbeelding toevoegenVan Lanschot       MT940
Afbeelding toevoegenRabobankMT940 (of CSV als MT940 niet beschikbaar is)
Afbeelding toevoegenSNS bankSWIFT-MT940
Afbeelding toevoegenTriodos bankMT940

Bankafschriften scannen

Yuki accepteert enkel aanlevering via het scannen van papieren afschriften als de transacties niet (meer) elektronisch beschikbaar zijn.

Creditcard afschriften

Enkel bij ABN AMRO en ING kunnen de creditcard afschriften elektronisch opgevraagd worden.

LogoNaam bankOndersteund formaat
Afbeelding toevoegenABN AMRO          .CSV (Excel & wordpad compatible)
Afbeelding toevoegenING Bank.CSV

Is de mogelijkheid van elektronische aanlevering niet beschikbaar, scan dan de creditcard afschriften gewoon in. Zorg ervoor dat je ook zoveel mogelijk de bonnen of facturen van de creditcard uitgaven aanlevert. Dit i.v.m. het terugvorderen van de btw.

LET OP!
Het gaat enkel om de zakelijke creditcard. Afschriften van een privé creditcard dienen niet aangeleverd te worden. Eventuele zakelijke uitgaven daarop worden geboekt via het bonnetje of de factuur.

Online betalingsproviders

Yuki ondersteunt ook de volgende betalingsproviders: