Documentatie‎ > ‎Boekhouding‎ > ‎

Omzetbelasting

Hier vind je een lijst van alle btw-aangiften die in het verleden werden verstuurd. Van de lopende periode wordt permanent de concept btw-aangifte automatisch bijgewerkt zodat je al in de loop van de maand of het kwartaal kunt zien hoe de btw-aangifte zich ontwikkelt.

Open de module 'Boekhouding' bovenin je scherm en klik vervolgens links in je scherm op 'Omzetbelasting'.

Standaard wordt in deze lijst het 'Overzicht van btw-aangiftes' getoond. Je kunt hier echter ook kiezen voor:
  • Btw / omzet rapport
  • Controle aftrekbaarheid btw.

LET OP!
Het 'Btw / omzet rapport' is alleen voor Nederland beschikbaar. België heeft eigen controle rapporten.

Daarnaast kun je aangeven van welke periode en/of welke administratie de btw-aangiften getoond moeten worden.

De btw-aangiften kunnen in het overzicht worden gesorteerd op administratie, boekjaar, aangiftetijdvak, status,te betalen en aangemaakt door door te klikken op de desbetreffende kolomkop. De sortering wordt met een pijltje naar boven of beneden aangeduid.

Het is altijd mogelijk om een nieuwe lege btw-aangifte aan te maken door linksboven in je scherm te klikken op de knop 'Maak een nieuwe btw-aangifte aan'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer hier de administratie en het aangiftejaar waarvoor je een btw-aangifte wilt genereren. In het veld 'Aangiftetijdvak' geef je vervolgens aan voor welke periode je deze aangifte wilt aanmaken.

LET OP!
Bij 'Aangiftetijdvak' kun je voor het geselecteerde aangiftejaar ook een suppletie  laten genereren.

De getoonde kolommen in het overzicht van btw-aangiften kun je aanpassen of standaardiseren. Door rechtsboven in je scherm te klikken op de knop 'Pas de getoonde kolommen aan' kun je bijvoorbeeld de kolommen 'Verstuurd naar de Belastingdienst' of 'Bevestigd door de Belastingdienst' toevoegen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Door te klikken op > voor een btw-aangifte of op de periode van het 'Aangiftetijdvak' wordt de desbetreffende btw-aangifte geopend.