Documentatie‎ > ‎Boekhouding‎ > ‎

Omzet en kosten & Bezittingen en schulden

Het overzicht 'Omzet en kosten' ook wel de 'winst & verliesrekening' genoemd, geeft je een meer gedetailleerd beeld van hoe het gaat met je bedrijf.
Het overzicht 'Bezittingen en schulden',  ook wel de 'balans' van je bedrijf geeft een beeld van waarin het bedrijf geïnvesteerd heeft, hoeveel vorderingen en schulden het nog heeft en wat het vermogen van het bedrijf is.

Open de module 'Boekhouding' bovenin je scherm en klik vervolgens links in je scherm op 'Omzet en kosten' of 'Bezittingen en schulden'.

Je ziet nu de tussentijdse resultaten van het huidige jaar (Omzet en kosten)

óf de tussentijdse balans per vandaag (Bezittingen en schulden) in je scherm.

Door in beide overzichten te klikken op een post of grootboekrekening kun je de tussentijdse resultaten of balans tot op documentniveau bekijken.

Bovenin je scherm vind je de volgende knoppen:

1.       Niveau's:
         - Alleen omschrijvingen.
         - Gedetailleerde omschrijvingen met kostenoverzichten.
         - Gedetailleerde omschrijvingen inclusief grootboekrekeningen.

2.     - Omzet en kosten: toont het tussentijdse resultaten overzicht.
        - Overzicht maanden: toont de periode totalen.
        - Overzicht jaren: toont je de vergelijkende totalen van drie jaar terug tot en met het geselecteerde jaar.

3.     - Online versie: toont de monitor Online
        - Tussentijds rapport: genereert een PDF met de resultaten tot de geselecteerde periode
        - Rapport+Toelichting: genereert een uitgebreidere PDF van de geselecteerde periode met de onderliggende
          grootboekrekeningen.

4.     Datumselectie: Omzet en kosten.
        Vanuit de datumselectie kun je een periode selecteren waarvan je de resultaten wilt inzien.
        Selecteer je alle jaren of één bepaald jaar dan toont Yuki de overzichten over de gehele periode.
        Kies je voor het lopende boekjaar dan zal Yuki de tussentijdse resultaten tot aan vandaag tonen.

Wanneer je kiest voor H1 of H2 dan toont Yuki alleen de resultaten van dat half jaar.

Wil je op kwartaal- of maandniveau inzoomen dan verschijnen er naast de periodeselectie de volgende knoppen:

Klik je op de 'twee kaders' dan toont Yuki alleen de resultaten van de geselecteerde periode.
        Klik je op het 'pijltje met het kader' dan toont Yuki de resultaten tot de geselecteerde periode.

Wil je de overzichten op 'van/tot datum' niveau bekijken dan kun je deze onderaan de periodeselectie ingeven.

4.     Datumselectie: Bezittingen en schulden
        De periodeselectie van de bezittingen en schulden werkt vergelijkbaar met die van de 'Omzet en kosten' echter          wanneer je in de kwartaal- of maandselectie op de 'twee kaders' klikt dan toont Yuki de balans van de                        geselecteerde periode en wanneer je op het 'pijltje met het kader' klikt dan toont Yuki de balans tot de                    geselecteerde periode inclusief de beginbalans transacties.

5.     Toon de rekeningen waarvan het saldo in de periode 0,00 euro is.

6.     Toon ook de eindejaarsboekingen.
        Wanneer er in een administratie eindejaarscorrecties zijn ingevoerd door middel van eindejaarscorrectie
        memorialen dan zullen deze worden getoond als deze knop 'ingedrukt' is.

Om de online versie van de tussentijdse resultaten of balans als een PDF-bestand te bewaren en/of af te drukken klik je op de knop 'PDF'.