Documentatie‎ > ‎Boekhouding‎ > ‎

Omzet en kosten & Bezittingen en schulden

Vanuit de monitor vind je de omzet en kosten & bezittingen en schulden overzichten.

Wanneer je op hierop klikt kom je in de tussentijdse resultaten terecht van respectievelijk de omzet en kosten of de bezittingen en schulden.

Hier vanuit kun je doorklikken om verder in te zoomen op de resultaten om uiteindelijk bij het document uit te komen.

In de taakbalk vind je de volgende functies.

1.      Niveau's:
         Alleen omschrijvingen.
         Gedetailleerde omschrijvingen met kostenoverzichten.
         Gedetailleerde omschrijvingen inclusief grootboekrekeningen.

2.     Omzet en kosten: toont je het tussentijdse resultaten overzicht.
        Overzicht maanden: toont de periode totalen.
        Overzicht jaren: toont je de vergelijkende totalen van drie jaar terug tot en met het geselecteerde jaar.

3.     Online versie: toont de monitor Online
        Tussentijds rapport: genereert een PDF met de resultaten tot de geselecteerde periode
        Rapport+Toelichting: genereert een uitgebreidere PDF van de geselecteerde periode met de onderliggende
        grootboekrekeningen.

4.     Datumselectie: Omzet en kosten.
        Vanuit de datumselectie kun je een periode selecteren waarvan je de resultaten wilt inzien.
        selecteer je alle jaren of één bepaald jaar, toont Yuki de overzichten over de gehele periode.
        Kies je voor het lopende boekjaar dan zal Yuki de tussentijdse resultaten tot vandaag tonen.

Wanneer je kiest voor H1 en H2 toont Yuki alleen de resultaten van die betreffende periode.

Wil je op kwartaal of maandniveau inzoomen dan verschijnen er naast de datum selector de volgende knoppen:

Klik je op de twee 'kaders' dan toont Yuki alleen resultaten van de geselecteerde periode.
     Klik je op het 'pijltje met het kader' toont Yuki de resultaten tot de geselecteerde periode.

Wil je overzichten op van/ tot datum niveau bekijken dan kun je deze onderaan het venster ingeven.

4.  Datumselectie Bezittingen en schulden
     De periodeselectie van de bezittingen en schulden werkt vergelijkbaar met de Omzet en kosten
     echter wanneer je in de kwartaal of maandselectie op de 'twee kaders' klikt toont Yuki de betreffende periode
     en wanneer je op het 'pijltje met het kader' klikt toont Yuki de resultaten tot de geselecteerde periode inclusief
     de beginbalans transacties.

5.   Toon de rekeningen waarvan het saldo in de periode 0 is.

6.    Toon ook de eindejaarsboekingen,
       wanneer er in een administratie eindejaarscorrecties zijn doorgevoerd door middel van eindejaarscorrectie
       memorialen dan zullen deze worden getoond als deze knop 'ingedrukt' is.