Documentatie‎ > ‎Boekhouding‎ > ‎

Bank

Op het startscherm van de module 'Bank' zie je een overzicht van alle zakelijke bankrekeningen, creditcards en online betalingsproviders van alle administraties in een domein. Je kunt filteren per administratie. Onderaan in je scherm vind je ook de 'interne overboekingen onderweg'. Dit is een overzicht van de transacties tussen twee zakelijke rekeningen in het domein waarvan de bijschrijving op de ene rekening nog niet is gekoppeld aan de afschrijving van de andere rekening en vice versa.


Open de module 'Bank' door te klikken op het icoon 'Bank' bovenin je scherm. Het startscherm van de module 'Bank' wordt nu geopend:Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van de module 'Bank'. Ze worden hieronder kort beschreven.


Bankrekeningen
Hier zie je een overzicht van alle zakelijke bankrekeningen, creditcards en online betalingsproviders van alle administraties in een domein.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Bankrekeningen


Kas
Een kasstaat wordt gebruikt als een bedrijf (lees administratie) een kas heeft waar regelmatig geld in- en uitgaat. Het is belangrijk voor een juiste administratie dat periodiek (wekelijks of maandelijks) de kas wordt opgemaakt.
Hier vind je, indien aanwezig, de kas(sen) van alle administraties in een domein. 
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Kas.


Betaallijst
Dit is een extra module binnen Yuki die je moet activeren via de Yuki Store. Vanuit de betaallijst kun je betaalbestanden aanmaken om zo in één keer meerdere betalingen aan de bank aan te bieden. 
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Betaallijst.


Incasseren
Dit is een extra module binnen Yuki die je moet activeren via de Yuki Store. Vanuit de incassolijst kun je incassobestanden aanmaken om zo in één keer meerdere incasso's aan de bank aan te bieden.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Incasseren (via SEPA).


Verloop per maand
In Yuki is het mogelijk om van elke zakelijke rekening het maandelijkse verloop van het banksaldo in een bepaald jaar te bekijken.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Verloop per maand.


Elektronische afschriften
Na het uploaden van de elektronische afschriftbestanden (met afschriftregels) van de bank(en) naar jouw domein in Yuki, verwerkt Yuki deze vervolgens in de financiële administratie. De bankrekeningen worden tijdens deze import automatisch aangemaakt.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Opstart stap 7: bankafschriften aanleveren.


Exporteer afschriften
Deze functie kun je gebruiken om alle transacties van kasstaten, bankafschriften, creditcards en elektronische afschriften in één keer te exporteren.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Exporteer afschriften.


Zoeken & vervangen 
Met deze functie kun je dwars door alle bankrekeningen zoeken naar transacties die aan één of meerdere zoekcriteria voldoen. Als je de rechten daarvoor hebt (rol Backoffice), kun je op het resultaat ook weer bewerkingen loslaten.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Zoeken & vervangen (Bank).


Herkenningsregels
Om efficiënter regelmatig terugkerende bank- en kastransacties te kunnen verwerken kun je in Yuki herkenningsregels aanmaken.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Bank herkenningsregels.


Rekening, creditcard en/of online betalingsprovider toevoegen
Om de backoffice te helpen een volledige administratie te verzorgen kun je hier een overzicht maken van alle zakelijke eigen bankrekeningen, creditcards en online betalingsproviders die je hebt. Dat geldt voor betaal-, spaar- en depositorekeningen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Nieuwe eigen bankrekening (creditcard/online betalingsprovider) aanmaken.


Volledigheidscontrole
Yuki controleert van alle zakelijke rekeningen, creditcards en online betalingsproviders of het beginsaldo bekend is, er mogelijk banktransacties ontbreken en wanneer de bankrekening voor het laatst is bijgewerkt.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Volledigheid van bank.