Documentatie‎ > ‎Boekhouding‎ > ‎

Activa (overzicht)

Binnen Yuki is er een overzicht beschikbaar waarin alle activa wordt samengevat.

Open de module 'Boekhouding' bovenin je scherm en klik vervolgens links in je scherm op 'Activa'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Afschrijven

Vanuit dit scherm kun je op twee manieren de activa afschrijven:
  • Direct de activa per grootboekrekening afschrijven op basis van de voorgestelde journaalpost. Dit doe je door te klikken op het > teken voor het grootboekrekeningnummer en de voorgestelde journaalposten per periode aan te maken.

• In één keer de afschrijvingen boeken voor het hele jaar voor alle activa rekeningen door bovenin je scherm te klikken op de knop 'Afschrijven'.Yuki zal je om een bevestiging vragen en vervolgens de afschrijvingen boeken.

Overzicht geboekte afschrijvingen

Indien je bovenin je scherm een bepaalde periode selecteert, krijg je per grootboekrekening een geel, groen of blauw vierkantje in het overzicht te zien.
  • Geel vierkantje: voor de geselecteerde periode werden er nog geen afschrijvingen geboekt.
  • Blauw vierkantje: voor de geselecteerde periode zijn er reeds afschrijvingen geboekt maar nog niet voor de gehele periode. Je ziet de datum tot wanneer de afschrijvingen geboekt zijn in de kolom 'Tot'.
  • Groen vierkantje: voor de geselecteerde periode zijn de afschrijvingen per datum volledig.

LET OP!
Er wordt hierbij naar de datum van de boeking van de afschrijving gekeken, klik altijd even door om te zien of je niet te vroeg het voorstel journaalposten hebt aangemaakt.

Downloaden en afdrukken overzicht

Het is mogelijk om het overzicht (zoals weergegeven in je scherm), te downloaden via de knop 'PDF' rechts bovenin je scherm.

Indien je echter een overzicht wenst van alle activarekeningen met daarin elk actief element en de afschrijvingen daarop, kan je gebruik maken van de knop 'Print details' bovenin je scherm. Er wordt hierdoor een nieuw scherm geopend waarin je de PDF kan downloaden en/of afdrukken.