PAIN betalingsformaat onder SEPA

Voor binnenlandbetalingen in Nederland werd het ClieOp03 formaat gebruikt. Dit formaat kan nog gebruikt worden tot 1 augustus 2014. ClieOp03 wordt vervangen door het SEPA formaat PAIN001.001.03. Dit formaat wordt door Yuki ondersteund.

Voor buitenlandbetalingen werd vooral het formaat BTL91 gebruikt. Per 1 augustus 2014 kan dit formaat alleen nog gebruikt worden voor betalingen buiten Europa of in andere muntsoorten dan euro. Eurobetalingen kunt u dan via het PAIN-formaat aanleveren, in één bestand met binnenlandse opdrachten. Ook PAYEXT en SEPA XML (gebaseerd op een oude XML standaard) kunnen per 1 augustus 2014 niet meer gebruikt worden.

Door de ondersteuning van SEPA-PAIN kun je nu vanuit Yuki betalingen in heel Europa uitvoeren.