Relatiebeheer

Alle klant- en leveranciersgegevens binnen handbereik

De CRM-functionaliteit heeft een uitgebreid adressenboek wat relatiebeheer overzichtelijk maakt.

Per relatie achterhaal je met één klik op de knop contactgegevens, correspondentie en informatie die samenhangt met je boekhouding zoals het betaalgedrag van de relatie, recente transacties en welke werkzaamheden voor deze relatie zijn uitgevoerd.

Relaties

Open de module 'Relaties' door te klikken op het icoon 'Relaties' bovenin je scherm. Het startscherm van de module 'Relaties' wordt nu geopend:

In het scherm zie je:
  • Zoeken
  • Relaties per type: klik op een icoon om een lijst van de relaties (klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen) te bekijken.
  • Recent bekeken adressen: klik dubbel op een relatie om de relatiekaart te bekijken en/of te wijzigen.
  • Belangrijke adressen: door op de relatiekaart 'Belangrijk nummer' aan te vinken creëer je een 'favorieten' lijst.

Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van de module 'Relaties'. Ze worden hieronder kort beschreven.

Lijst
Hier vind je alle relaties gegroepeerd op:
  • Mijn adresboek
  • Recent aangemaakt
  • Web adressen
  • Dossiers
  • Bankrekeningen
  • Verwijderde adressen
  • Ongebruikte adressen
  • Standaardwaarden.

Zoek
Met deze functie kun je in het archief zoeken naar documenten op aanmaker, naam, onderwerp en tag.

Nieuw adres

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Relatiekaart bedrijf.

Etiketten

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie

Bulk mail

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Bulk mail.

Bulk actie

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie

Importeren /Exporteren
Je kunt het adresboek exporteren om deze vervolgens te importeren in Excel, Outlook, Outlook Express of in een ander Yuki domein. Het is ook mogelijk om adressen te importeren in de Yuki administratie. Dit werkt met dezelfde formaten.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Importeren/exporteren.

Hieronder zie je een voorbeeld van de lijstweergave van het relatietype 'Leveranciers':

In de taakbalk kun je een nieuwe relatie aanmaken, een relatie op 'Inactief' zetten, vind je een uitgebreide zoekmogelijkheid en kun je switchen tussen de volgende weergaven: alle adressen, mijn adressen, lijstweergave, visitekaartjes en de tag cloud.

Vanuit de lijstweergave kun je via de knop 'Toon extra filters' relaties groeperen.

Hieronder volgt een beschrijving van de extra filters:
  • Met boekingen op rekeningin het zoekvenster kun je een grootboekrekeningnummer ingeven, Yuki zal de relaties tonen welke boekingen hebben op de betreffende grootboekrekening.
  • Met verkoopfacturen: via deze optie laat Yuki de relaties zien waaraan verkoopfacturen gekoppeld zijn.
  • Met inkoopfacturen: deze optie toont de relaties waaraan inkoopfacturen gekoppeld zijn.
  • Met verkoopartikelals je in het zoekvenster een verkoopartikel ingeeft, toont Yuki de relaties waaraan het betreffende verkoopartikel geleverd is.
Door op een adres te klikken, kom je in de relatiekaart.