Relatiebeheer (concept)

De CRM-functionaliteit heeft een uitgebreid adressenboek wat relatiebeheer overzichtelijk maakt.

Per relatie achterhaal je met één klik op de knop contactgegevens, correspondentie en informatie die samenhangt met je boekhouding zoals het betaalgedrag van de relatie, recente transacties en welke werkzaamheden voor deze relatie zijn uitgevoerd. Een relatie in Yuki is een bedrijf of een (contact)persoon.

Open de module 'Relatiebeheer' door te klikken op het icoon 'Relatiebeheer' bovenin je scherm. Het startscherm van de module 'Relaties' wordt nu geopend:

In het scherm zie je van linksboven naar rechtsonder:
  • Zoek: op alle getoonde adresgegevens.
  • Relaties per type: klik op een icoon om een lijst van de relaties (klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen) te bekijken.
  • Recent bekeken adressen: klik dubbel op een relatie om de relatiekaart te bekijken en/of te wijzigen.
  • Belangrijke adressen: door op de relatiekaart 'Belangrijk nummer' te selecteren creëer je een 'favorieten' lijst.

Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van de module 'Relatiebeheer'. Ze worden hieronder kort beschreven.

Mijn adresboek
In Yuki kun je in je persoonlijke adresboek alle relaties bekijken waarbij je op de relatiekaart hebt aangegeven dat deze in je eigen adresboek opgenomen moesten worden.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Mijn adresboek.

Recent aangemaakt
Dit overzicht toont een lijst van relaties die je onlangs nog aangemaakt hebt. Dit is handig als je nogmaals een relatie wilt opvragen.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Recent aangemaakt.

Web adressen
Een overzicht van alle Web adressen die in het domein voor relaties zijn vastgelegd.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Web adressen.

Dossiers
Een overzicht van alle dossiers die in één of meer administraties zijn aangemaakt. Dossiers (of projecten) zijn een manier om informatie te bundelen. In een dossier kun je bijvoorbeeld documenten, financiële transacties, taken etc. bundelen.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie

Bankrekeningen
Een overzicht van alle bankrekeningen die in één of meer administraties voor relaties zijn aangemaakt.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Bankrekeningen.

Verwijderde adressen (alleen beschikbaar voor backoffice)
In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle verwijderde adressen (lees relaties) in een domein.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Verwijderde adressen.

Ongebruikte adressen (alleen beschikbaar voor backoffice)
In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle ongebruikte adressen (lees relaties) in een domein.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Ongebruikte adressen.

Standaardwaarden (alleen beschikbaar voor backoffice)
Een overzicht van alle verwerkingsregels die in één of meer administraties op document- en/of regelniveau voor relaties zijn aangemaakt.
Bij het verwerken van een inkoop- en/of (Yuki) verkoopfactuur van een leverancier of klant worden op basis van deze verwerkingsregels de standaardwaarden automatisch voor je ingevuld.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Standaardwaarden.

Zoek
Met deze functie kun je in het archief zoeken naar documenten op aanmaker, naam, onderwerp en tag.

Nieuw adres
In Yuki kun je twee soorten relaties aanmaken: bedrijven en (contact)personen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Relatiekaart bedrijf of Relatiekaart persoon.

Etiketten
Van alle relaties in Yuki kunnen etiketten worden afgedrukt.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Etiketten.

Bulk mail
Het is mogelijk om vanuit Yuki grote hoeveelheden e-mails te sturen naar je relaties, bijvoorbeeld voor een marketingactie. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zogenaamde placeholders (mailmerge codes).
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Bulk mail.

Bulk actie
In Yuki is het mogelijk om in één keer een tag aan een aantal relaties toe te voegen óf in één keer een aantal relaties te verwijderen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Bulk actie.

Importeren /Exporteren
Je kunt het adresboek exporteren om deze vervolgens te importeren in Excel, Outlook, Outlook Express of in een ander Yuki domein. Het is ook mogelijk om adressen te importeren in de Yuki administratie. Dit werkt met dezelfde formaten.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Importeren/exporteren adressen.