Documentatie‎ > ‎Accountants‎ > ‎

Rekeningschema bijwerken uit domein

Voor medewerkers in een Yuki Platform Partner of Franchise omgeving is het mogelijk een rekeningschema uit een ander domein te gebruiken als sjabloon om snel een ander domein in te richten. Hier een beschrijving van de mogelijkheden.

• Voor backoffice medewerkers is in het domein dat ingericht dient te worden in het rekeningschema een extra knop in de knoppenbalk beschikbaar: 'Domein bijwerken'.

• In het scherm dat met de knop 'Domein bijwerken' wordt geopend kan een domein worden opgegeven dat als basis dient om het rekeningschema in het geopende domein bij te werken. Kies een domein en klik op 'Bewaar gekozen domein' om het schema bij te kunnen werken.

• Zodra een sjabloon-domein is opgegeven wordt een overzicht getoond van verschillen tussen het sjabloon-domein en het huidige domein. De volgende verschillen kunnen worden bijgewerkt op basis van de grootboekrekeningcodes:

• Indien de grootboekrekening met dezelfde code al bestaat in het huidige domein:
      • Het aftrekbaarheidspercentage van een bestaande rekening kan worden bijgewerkt en/of
      • De instelling of een bestaande rekening is in- of uitgeschakeld kan worden bijgewerkt en/of
      • De instelling of voor een bestaande rekening de btw van toepassing is kan worden bijgewerkt en/of
      • De omschrijving van de grootboekrekening kan worden bijgewerkt

• Indien de rekening nog niet bestaat
      • Een nieuwe rekening kan worden aangelegd met dezelfde eigenschappen als die uit het sjabloon-domein.

• Om een rekeningschema bij te werken klik je op de knop 'Rekeningschema bijwerken' in de knoppenbalk. Voor alle geselecteerde items in de lijst met verschillen wordt het huidige schema bijgewerkt. Hierna wordt nog een overzicht getoond met de gemaakte wijzigingen.

Let op! Indien een omschrijving van een grootboekrekening afwijkt wordt deze standaard niet geselecteerd en zal deze dus ook standaard niet worden bijgewerkt.