Combinatie aangeleverde transacties in CSV en MT940 formaat

Werkwijze

Als het begin- en eindsaldo van de bank 0,00 euro aangeeft, betekent het dat de transactieregels zijn aangeleverd in een CSV bestand.
Toch geeft deze bankrekening een inconsistentie en dat komt doordat op de twee bovenste regels wel een banksaldo staat.

Het komt dikwijls voor dat het verschil tussen de saldo's precies terug te vinden is. Het verschil tussen beide eindsaldo’s 26210,07 – 26133,35 = 76,72 euro.
Controleer via bank --> elektronische afschriften --> dubbele transacties of er ten onrechte regels als dubbele transacties zijn aangemerkt.

Probleem is dat er geen verschil zit tussen het laatste CSV bestand en het eerste MT940 bestand. Deze sluiten qua datum mooi op elkaar aan. De datum, 11-08-2011, van het 1e MT940 bestand is het eindsaldo in het bestand, de datum van het beginsaldo was 28-04-2011.

Dus waarschijnlijk zit de fout of in het beginsaldo of missen we ergens in de CSV afschriften een of meerder afschriftregels, maar dat valt niet te controleren. Dit zou alleen maar kunnen als de klant ook de papieren afschriften aanlevert, zodat je kunt controleren of er afschriftregels gemist worden.