Bulk actie

In Yuki is het mogelijk om in één keer een tag aan een aantal relaties toe te voegen om bijvoorbeeld een bulk mail te kunnen versturen. Daarnaast is het ook mogelijk om in één keer een aantal relaties te verwijderen.

Om in bulk labels (tags) te gaan aanpassen of relaties te verwijderen open je de module 'Relatiebeheer' en klik je vervolgens links in je scherm op de 'Bulk actie'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Labels aanpassen

Klik op de knop 'Labels aanpassen' om in één keer (in bulk) een tag aan alle geselecteerde relaties toe te voegen.

Het volgende scherm wordt geopend:

1. Toon alleen de actieve, de inactieve óf alle relaties.
  2. Maak hier een keuze waarop je de relaties wilt filteren: alle getoonde adresgegevens, Naam, Plaats, Postcode, Tag, E-mailadres, Website, Telefoon, Relatiecode, KvK-nummer, Btw-nummer, Bankrekening of Leveranciers code.
    Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in.
    Door op de knop 'Zoek' te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  3. Toon alle adressen.
  4. Toon alleen de adressen in mijn adresboek.
  5. Toon extra filters om de relaties te groeperen.

Met boekingen op rekening: in het zoekvenster kun je een grootboekrekening ingeven, Yuki zal de relaties tonen die boekingen hebben op de desbetreffende grootboekrekening.
    Met verkoopfacturen: Yuki laat de relaties zien waaraan verkoopfacturen zijn gekoppeld.
    Met inkoopfacturen: Yuki toont de relaties waaraan inkoopfacturen zijn gekoppeld.
    Met verkoopartikel: als je in het zoekvenster een verkoopartikel ingeeft, toont Yuki  de relaties waaraan het desbetreffende verkoopartikel geleverd is.

Door bovenin je scherm op een letter van het alfabet te klikken worden alle relaties getoond waarvan de naam met de desbetreffende letter begint.

Selecteer met behulp van de bovenstaande filters de relaties waaraan je een tag wilt toevoegen, selecteer rechtsboven in je scherm de toe te voegen tag en klik vervolgens op de knop 'Bijwerken'.

Achter elke geselecteerde relatie verschijnt heel kort de naam van de toegevoegde tag.

LET OP!
Aan een relatie waaraan al een tag is toegevoegd kan met de 'Bulk actie' functie geen tweede tag worden toegevoegd.
Dit is wel mogelijk door de relatiekaart te openen en in het veld 'Tags' met behulp van het vergrootglas een tweede tag te selecteren.

Relaties verwijderen

Klik op de knop 'Relaties verwijderen' om in één keer (in bulk) alle geselecteerde relaties te verwijderen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer met behulp van de hierboven beschreven filters de relaties die je wilt verwijderen en klik vervolgens rechtsboven in je scherm op de knop 'Verwijderen'.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop 'OK' om de relaties daadwerkelijk te verwijderen. Het aantal succesvol verwijderde contacten wordt nu bovenin je scherm getoond.