Btw-percentages

In dit overzicht kun je alle btw-codes bekijken die op dit moment actief of inactief zijn in het domein. De btw-codes kunnen worden aangepast of nieuwe btw-codes kunnen worden toegevoegd.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kunnen dit overzicht bekijken en btw-codes aanpassen of toevoegen.

Klik linksboven in elk Yuki scherm in het domein op het bedrijfslogo, klik op 'Instellingenen vervolgens op het icoon 'Btw-percentages'.

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht kunnen alle btw-codes of alleen de actieve btw-codes getoond worden.

Van elke btw-code wordt o.a. getoond voor welk type document de code beschikbaar is, de (btw-type) omschrijving, het btw-type, het btw-percentage, de status van de btw-code (actief of inactief) en vanaf welke datum de btw-code geldig is.

TIP

Ondernemers die gebruik maken van de Yuki webservice kunnen hier zien welk btw-type bij welke btw-code hoort.

Door te klikken op > voor de regel met de btw-code kun je de details van de btw-code bekijken en desgewenst aanpassen. Je kunt hier ook een einddatum van de btw-code invoeren.

Btw-percentage aanmaken

Om een btw-code aan te maken in het domein klik je linksboven in je scherm op de knop 'Maak een nieuwe btw-code'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Voer vervolgens de gegevens van de nieuwe btw-code in.

Type

Selecteer hier het juiste type. Hierdoor wordt bepaald of de btw-code kan worden gebruikt voor een inkoop- of verkoopfactuur.

Omschrijving

Tijdens het boeken van een inkoop- en verkoopfactuur wordt deze omschrijving getoond in het veld 'Btw-code'.

Btw-percentage

Voer her het correcte btw-percentage in.

Actief

Geef aan of deze btw-code actief of inactief moet zijn in het domein.

Startdatum

Vanaf deze datum is de btw-code geldig.

Einddatum

De btw-code is geldig tot aan deze datum.

Klik vervolgens op de knop 'Bewaren' om de btw-code toe te voegen aan het domein.