Bankrekeningen (Relatiebeheer)

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle bankrekeningen die in een domein voor relaties zijn aangemaakt. Je ziet ook in één oogopslag welke bankrekeningen al bevestigd (geverifieerd) zijn voor het gebruik bij betalingen vanuit de betaallijst via een SEPA betaalbestand.

Om de bankrekeningen van een domein te bekijken open je de module 'Relatiebeheer' en klik je links in je scherm op 'Bankrekeningen'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Om een nieuwe bankrekening aan te maken klik je linksboven in je scherm op 'Nieuwe rekening'.

In het Zoekveld kun je zoeken naar een bankrekening op Rekeninghouder, Bankrekening, Tenaamstelling en BIC Code.

Indien gewenst kun je de getoonde kolommen in dit overzicht aanpassen door rechtsboven in je scherm te klikken op de knop 'Pas de getoonde kolommen aan'.

Je kunt alle kolommen in dit overzicht oplopend of aflopend sorteren.

Door te klikken op > voor een bankrekening óf op de tenaamstelling kun je de bankrekening bekijken, wijzigen of verwijderen.

In dit scherm heb je ook de mogelijkheid om alle verwerkte documenten te bekijken die gekoppeld zijn aan deze bankrekening door bovenin je scherm te klikken op de knop 'Documenten'.

Onderin dit scherm kan de bevestiging van de bankrekening voor gebruik bij betalingen ongedaan worden gemaakt door te klikken op de knop 'Maak bevestiging ongedaan'.

LET OP!
Wanneer de betaallijst beveiliging niet is ingesteld kunnen alleen gebruikers met de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' een bankrekening bevestigen of deze bevestiging ongedaan maken.

Is een bankrekening nog niet bevestigd voor gebruik bij betalingen dan kan deze alsnog worden bevestigd door te klikken op de knop 'Bevestig' in het onderstaande scherm.