Automatisch referentienummer inkoopfactuur

Voor inkoopfacturen waar geen factuurnummer voor is gevonden door de Yuki IDR documentherkenning zal Yuki op basis van de betaalwijze in de standaardwaarden van de factuur-relatie automatisch een factuur/ referentienummer genereren in het formaat JJJJMMDD. De factuur komt altijd in de workflow terecht en zal niet automatisch worden afgehandeld.

Wanneer de betaalwijze voor de factuur-relatie 'Pin-pas, contant, creditcard of uit (rc)privé is, wordt er automatisch een factuurnummer gegenereerd in het formaat yyyymmdd, op basis van de documentdatum.


Standaardwaarden

Je vind de standaardwaarden vanuit de adreskaart van de relatie links in de kolom onder 'Gegevens'Hier kun je de standaard boekingswaarden van de relatie aanpassen.


Het automatisch genereren van het referentienummer op basis van de factuurdatum wordt alleen gedaan als er door de IDR herkenning geen referentie nummer herkend wordt en als de betaalwijze op Pin-pas, contant, creditcard of uit (rc) privé is ingesteld. bij overige betaalwijzen wordt er geen referentie nummer ingevuld.


Zie ook: