Afdrukken van etiketten

Nadat je de lijst met af te drukken etiketten hebt samengesteld ga je de etiketten afdrukken. Controleer of je de kop- en voettekst in Google Chrome hebt verwijderd én een testpagina correct wordt afgedrukt voordat je daadwerkelijk begint met het afdrukken van etiketten.

Om de etiketten te gaan afdrukken open je module 'Relatiebeheer', klik je vervolgens links in je scherm op 'Etiketten' en daarna op de knop 'Printvoorbeeld op scherm'.

Kop- en voettekst verwijderen

Voordat je de etiketten afdrukt dien je de Google Chrome kop- en voettekst te verwijderen zodat de relaties correct op de etiketten worden afgedrukt.

Klik bovenin je scherm op de knop 'Afdrukken' en klik vervolgens op 'Meer instellingen'.

Verwijder in het nu geopende menu achter 'Opties' het vinkje voor 'Kop- en voettekst'.

Testpagina afdrukken

Voordat je daadwerkelijk begint met het afdrukken van de etiketten dien je eerst een testpagina af te drukken zodat je zeker weet dat je de correcte instellingen voor de etiketten hebt ingevoerd. Klik bovenin je scherm op de knop 'Afdrukken' om de etiketten op een testpagina af te drukken.

Klik in het nu geopende scherm op de knop 'Afdrukken' en geef vervolgens aan dat je 1 pagina wilt afdrukken.

Klik op de knop 'Afdrukken' om een testpagina af te drukken.

Problemen bij afgedrukte testpagina

Hieronder volgt een korte omschrijving van de mogelijke problemen met een niet correct afgedrukte testpagina en de oplossingen daarvoor.

Bij een A4 formaat etikettenvel zonder boven- en ondermarge

Adressen worden te hoog of te laag op het etikettenvel afgedrukt:
  • Klik op de knop 'Afdrukken' en selecteer in het nu geopende menu achter 'Marges' de optie 'Geen'.
  • Klik op de knop 'Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten' en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Bovenmarge (mm)' in '0'.
  • Verminder het aantal ingestelde rijen van het etikettenvel in het veld 'Rijen' met '1'.

LET OP!
    Bij het afdrukken van de etiketten blijft nu de laatste rij op het etikettenvel leeg. Wanneer het etikettenvel vol is keer je het om in de printer zodat je de lege rij van het etikettenveld alsnog kunt gebruiken om etiketten af te drukken.
Bij een A4 formaat etikettenvel met boven- en ondermarge

Adressen worden te hoog of te laat op het etikettenvel afgedrukt:
  • Klik op de knop 'Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten' en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Bovenmarge (mm)'.
Adressen worden teveel naar links of rechts op het etikettenveld afgedrukt:
  • Klik op de knop 'Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten' en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Inspringen links (mm)'.