Administratie blokkeren of afsluiten

Je hebt de mogelijkheid om een administratie tot een bepaalde datum te 'blokkeren' zodat Yuki geen transacties meer verwerkt die boekingen tot gevolg hebben voor of op die datum.
Alleen gebruikers met de rol externe accountant kunnen nog transacties wijzigen of toevoegen.

Wil je echter een boekjaar afsluiten in Yuki zodat er in dat jaar door geen enkele gebruiker (dus ook niet door de externe accountant) wijzigingen aangebracht meer kunnen worden dan moet je de administratie als het het ware afsluiten voor verdere wijzigingen in dat boekjaar.

LET OP!
Alleen een gebruiker met de rol van externe accountant is in staat om een administratie te blokkeren of af te sluiten.

Om een administratie te blokkeren of af te sluiten klik je linksboven in je scherm op het 'Logo'.  Na het klikken op 'Mijn domein' (deze link vind je ook op je bureaublad) klik je vervolgens onder de kop 'Administratie' op de link 'Blokkeren'.
Vervolgens geef je aan welke administratie je wilt blokkeren of afsluiten (als je meerdere administraties hebt in één domein)  en voer daar de laatste dag in van de periode die je wilt gaan controleren (bijvoorbeeld 31-12-2016 voor boekjaar 2016).

Je kunt een blokkade of een afsluiting weghalen door de datum te vervangen door een eerdere datum of de datum in zijn geheel te verwijderen en dan vervolgens te klikken op 'Bewaren'.