Account bij Mollie aanmaken (pilot versie)

Mollie kun je koppelen met je administratie in Yuki en zo integreer je eenvoudig alle belangrijke betaalmethoden (o.a. iDEAL, creditcard etc.). Met Mollie kan je online en via je mobiel betalingen accepteren en daardoor bespaar je meer tijd op je boekhouding.

Heb je nog geen Mollie account dan kun je vanuit Yuki een nieuwe gratis account bij Mollie aanmaken.

Na het aanmaken van je account bij Mollie moet je vervolgens in Yuki handmatig een Mollie bankrekening in je administratie aanmaken. Bij de rekeninggegevens moet je bij 'Betalingsprovider account' het e-mailadres (gebruikersnaam) invullen waarmee je inlogt bij je account bij Mollie.

Voor een beschrijving van het aanmaken van een Mollie bankrekening zie Nieuwe eigen bankrekening (creditcard/online betalingsprovider) aanmaken.

Open de module 'Verkoop' en klik links in je scherm op 'Factuurinstellingen'. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op 'Verbinding maken'. Het volgende scherm wordt geopend:

Om direct gratis een account bij Mollie aan te maken klik je op de link 'hier'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Voor- en achternaam

Voer je voor- en achternaam in.

E-mailadres

Het e-mailadres dat je hier invoert zal door Mollie worden gebruikt om met je in contact te komen. De welkomst mails van Mollie worden naar dit e-mailadres gestuurd.

LET OP!

Na het aanmaken van je nieuwe account bij Mollie gebruik je dit e-mailadres ook als naam van de Mollie bankrekening die je handmatig in je administratie in Yuki moet aanmaken.

Wachtwoord

Voer hier je wachtwoord in.

Klik vervolgens op de knop 'Account aanmaken'. Het volgende scherm wordt geopend:

Om betalingen te kunnen ontvangen in je Molllie account dien je eerst je account te activeren door te klikken op de knop 'Activeer account'. Het activeren van je account houdt o.a. in dat je je bedrijfsgegevens invoert waarna er enkele controles plaats zullen vinden.

Je account bij Mollie kun je ook altijd nog later activeren.

Welkom bij Mollie

In de e-mailbox van het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je nu de volgende welkomst e-mail van Mollie:

In deze e-mail staan je Partner ID, je gebruikersnaam (e-mailadres) en het wachtwoord van je nieuwe account bij Mollie.

Kort daarop ontvang je een tweede e-mail met uitleg hoe je betalingen van je klanten kunt gaan ontvangen in Mollie en deze periodiek kunt laten uitbetalen naar je zakelijke betaalrekening:

De verbinding van je administratie in Yuki met je account bij Mollie is d.m.v. de bovengenoemde API key al tot stand gebracht.

Dit kun je controleren door de module 'Verkoop' te openen en vervolgens onder 'Factuurinstellingen' de status van de verbinding van de Mollie account te controleren. Je kunt de API key bekijken door de muis boven 'Connected' te plaatsen.